Szalay-Berzeviczy Attila:

Olimpiai fotónapló

...a nézőtérről

2012. július 28. 23:26

London 2012 - 1. nap: A versenyek megkezdődtek

1. nap

Az országúti kerékpárverseny nagy csalódást okozott a briteknek. A világbajnok Mark Cavendishtől várták a vendéglátók az aranyérem gyártás beindulását. Ezzel szemben viszont a verseny Kazakhsztán, pontosabban Alexandr Vinokurov győzelmét hozta, miközben az ezüst a kolumbiai Rigoberto Urbané, a bronz pedig a norvég Alexander Kristoffé lett.

1. nap

Az országúti kerékpárverseny lázban tartotta egész Nagy Britannát, miután a hazaiak egyik legerősebb csapata az evezőseik és a vitorlázósaik mellett a bicikliseik.

1. nap

Az olasz Elisa Di Franciska előbb az elödöntőben a koreai Nam Hyu-Hee-t (képen látható összecsapás), majd az olaszok vívó legendáját, Valentina Vezzalit a másik elődöntőben kiütő honfitársát, Adrianna Errigo győzte le, hogy megszerezze Itália első londoni aranyérmét. Valentina Vezzani, aki Carl Lewis nyomdokába kívánt lépve negyedik olimpiai aranyérmét szerette volna megszerezni négy egymást követő olimpián ugyanabban a versenyszámban, végül bronzéremmel vigasztalhatta magát.

1. nap

A kínai Sun Yang nyerte az aranyérmet 400 gyorson.

1. nap

A volt ENSZ főtitkár, Kofi Anan is az úszóverseny szurkolói között volt.

1. nap

Az ausztrálok olimpiai bajnok 100-as gyorsváltója: Alicia Coutts, Cate Campbell, Brittany Elmslie és Melanie Schlanger (idejük: 3:33:15).

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása