Szalay-Berzeviczy Attila:

Olimpiai fotónapló

...a nézőtérről

2012. augusztus 06. 11:03

London 2012 - 9. nap: Ló és kalapács

9. nap

Az etiópiai Tiki Gelana nyerte a hatalmas esőben rendezett női maratont.

9. nap

A maratonisták a Trafalgar téren az olimpia alkalmából átöltöztetett Nelson szobor előtt is elfuthattak.

9. nap

A tornász csarnok felett nem a magyaroknak borult be.

9. nap

A címvédő kínai Zou Kai 15.933 ponttal nyerte a férfi egyéni talajtorna versenyét.

9. nap

Hiába ugrott gyönyörűen a gyakorlat világbajnoka, az amerikai Mckayla Maroney, ez az olimpián az Európa bajnok román Sandra Raluka Izbasa ellen csak ezüstéremre volt elég.

9. nap

16,066 pontos gyakorlatával Berki Krisztián Magyar Zoltán és Borkai Zsolt nyomába lépve megszerezte Magyarország harmadik aranyérmét Londonban.

9. nap

Krisztián gyakorlatát megtekintette a királyi család nevében Kate Middleton is. Igaz, ő Louis Smith győzelmének reményében érkezett a helyszínre.

9. nap

Berki Krisztián győzelmének jelentőségéhez hozzáad az a tény, hogy Londonban egy pontozásos versenyben a britek két kedvencét, Louis Smitht és Max Whitlockot utasította maga mögé.

9. nap

Berki Krisztián, Magyarország harmadik londoni olimpiai bajnoka.

9. nap

Elérkezett a nagy nap: a 100-as döntő napja.

9. nap

A kenyai Ezekiel Kemboi győzelmével zárult a 3000 méteres akadályfutás.

9. nap

Sokan nem hitték, hogy Usain Bolt képes lesz megvédeni az olimpiai bajnoki címét 100 méteren.... 9,63-as olimpiai csúccsal megvédte és ezzel Carl Lewis óta először sikerült valakinek két egymást követő olimpián győzelmet aratni 100 méteren.

9. nap

Pars Krisztián, a kalapácsvetés világbajnoka az Olimpia Stadionban, telt ház elött, magabiztos győzelemmel megszerezte Magyarország negyedik olimpiai aranyérmét.

9. nap

Szinte hihetetlen, de a Londoni Olimpia 9. versenynapja után Magyarország a 10 legeredményesebb ország elit klubjának a tagja. Nem sok nálunk kisebb lélekszámú ország van elöttünk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása