Szalay-Berzeviczy Attila:

Olimpiai fotónapló

...a nézőtérről

2012. augusztus 01. 14:30

London 2012 - 4. nap: Phelps az olimpiák császára

4. nap

Michael Phelps a mai napon 200 pillangón begyűjtött ezüstjével és a 4X200 méteres gyors váltóval szerzett aranyával minden idők legeredményesebb olimpikonjává lépett elő ezen a napon. 19 érmével (15 arany, 2 ezüst, 2 bronz) az orosz Larisa Latyninatól vette át a trónt, aki 1964 óta volt az olimpiák császára 18 érmével.

4. nap

1996 után először sikerült az Egyesült Államoknak ismét aranyérmet szerezni a torna női csapatversenyében. Közben pedig óriási a közfelháborodás, hogy sehol nem lehet jegyeket kapni miközben az emberek a tévéből látják, hogy a legtöbb eseményen sok az üres szék, a szervezők a NOB-ra, a NOB a szponzorokra és a szövetségekre mutogat, a kormány pedig felszólította Jacques Roggot és Sebastian Coe-t hogy intézkedjenek ez ügyben.

4. nap

Az angol királyi család is hozzájárult Nagy Britannia sikeres olimpiai szerepléséhez. Második Erzsébet unokája, Anna Hercegnő lánya, Zara Phillips a három napos lovas csapatversenyben szerzett ezüst érmet a hazaiak óriási örömére. 

4. nap

Londonban beköszöntött az ősz.

4. nap

A svéd Sara Algotsson már a zsebében tudhatta az aranyérmet azzal a feltétellel, hogy egyetlen akadályt sem verhet le. Hibátlan lovaglással ért a célhoz, az utolsó akadály után a svédek felugrottak ünnepelni az első aranyérmüket, amikor váratlanul leesett a legutolsó akadály a helyéről miután a ló és lovasa már jóval áthaladt rajta. Erre a németek ugrottak fel a helyükről kirobbanó örömmel, Sara pedig sírva borult a lovára.

4. nap

Zara Phillipsnek és lovas csapatának jött drukkolni a királyi család új generációja: Kate, Vilmos és Harry.

4. nap

Nagy Britannia óriási elvárással vágott neki az olimpiának, házigazdaként túl kívánja szárnyalni pekingi szereplését. Ezzel szemben négy nap után még nincs aranyérme, csak 2 ezüstje és 2 bronza.

4. nap

Úszóinkon hatalmas nyomás van az érmek szállítását illetően, ami eddig még várat magára. Gyurta Dániel újabb reménykedésre ad okot, miután elsőként csapott célba a 200 m. mell elődöntőjében.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása