Szalay-Berzeviczy Attila:

Olimpiai fotónapló

...a nézőtérről

2012. augusztus 03. 11:04

London 2012 - 6. nap: Elérkezett a britek napja

6. nap

Nagy Britania az üldözéses csapatversenyben világrekorddal kvalifikálta magát a döntőbe.

6. nap

A női nyolcas evező versenyben ismét tarolt az Egyesült Államok ötszörös világbajnok egysége, melyet 2006 óta senki nem tudott megverni.

6. nap

Az Athéni Olimpiáról arany éremmel távozó horvát kézilabda válogatott magabiztosan verte a B csoportban 24-18-ra a magyarokat. Ezzel a győzelemmel déli szomszédunk már a negyeddöntők biztos résztvevője.

6. nap

A magyar szurkolókon nem múlott a horvátok elleni kézilabda győzelem.

6. nap

Nagy László vállán növekszik a nyomás. Meg kell verni a spanyolokat és a szerbeket ahhoz, hogy a csapat tovább menjen a csoportból és ott ne egyből a franciákkal találja magát szemben.

6. nap

A falkalandi háború eszkalálodó 30. évfordulóján Argentína a britekkel ezúttal a londoni kézilabda arénában csapott össze. A nézőtéren végignézve az ember örömmel állapíthatta meg, hogy az olimpia valóban a béke és a barátság legbulisabb szigete.

6. nap

És végre kisütött London felett a nap. A hazaiak kedvét pedig még ennél is jobban boldogította az a tény, hogy a britek olimpia csapata az első négy nap sikertelensége után végre beindult és két nap alatt 5 aranyérmet zsákolt be kerékpározásból, evezésből, lövészetből és szlalom kajakból.

6. nap

Hollandia csapata meglepetésre elvérzett az üldözéses csapatverseny kvalifikációjában. 

6. nap

Oroszország 5. helyen kvalifikálta magát az üldözéses csapatverseny döntőjébe.

6. nap

Németország női sprint csapata (Miriam Welte és Kristina Vogel) nyerte a Velodromban az első aranyérmet miután a döntőben a célon elsőként áthaladó kínai csapatot diszkvalifikálták.

6. nap

A Rene Enders, Robert Forstemann, Maximillian német hármas bronz érmet szerzett a sprint versenyben. 

6. nap

Michael Phelps zsinórban a harmadik olimpián nyerte meg a 200 m vegyesúszás versenyét Ryan Lochtével és Cseh Lászlóval szemben. Ezzel 20-ra növelte az olimpiai érmeinek számát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása