Szalay-Berzeviczy Attila:

Olimpiai fotónapló

...a nézőtérről

2012. augusztus 07. 17:27

London 2012 - 10. nap: Olimpiai trónfosztás

10. nap

Jelena Izinbaevának, a rúdugrás kétszeres olimpiai és világbajnokának, valamint világrekorderének (5,06 m) nem kedvezett a hideg, esős, szeles este. Eddigi legjobbjától messze elmaradva, már 4,55-ön hibázott. Majd hozta a 4,65-as és a 4,70-es magasságot, de 4,75-ön kétszer hibázott és a 4,80-ra helyezett lécet is leverte, így a versenyből idő elött - igaz egy bronz éremmel - kiszállt.

10. nap

Peking ezüstérmese, az amerikai Jenn Suhrnak sem sikerült a 4,80-as magasság, de ő legalább átvitte a 4,75-öt, így végül azzal az ugrással ő nyerte a Londoni Olimpiát Jelena Izinbaevával szemben.

10. nap

A 30 éves, Volgogradból származó Jelena Izinbaeva olyan boldogsággal adta át hosszú évek után a rúdugrás trónját és vette át a bronzot, mint aki élete első érmét nyerte volna meg. Boldog volt, szinte megkönnyebbült, hisz a trónátadás egyszer el kell, hogy jöjjön, és ő ezen az estén túlesett ezen a pillanaton.

10. nap

Jennifer Suhr a rúdugrás ikonját legyőzve lett olimpiai bajnok.

10. nap

Egy újabb esőtől áztatott nap.

10. nap

Az orosz Julia Zaripova nyerte a 3000 méteres akadály futást a tunéziai Habib Ghribi és az etióp Sofia Assefa elött.

10. nap

Az orosz Aliya Mustafina nyerte a felemás korláton az olimpiai aranyat 16.133 ponttal.

10. nap

A koreai Yang Hak Seon nyerte az egyéni ugrás versenyét, legyőzve az olimpiai bajnoki cím védőjét, az orosz Denis Ablyazint.

10. nap

Az orosz Alan Khugaev sérülten verte meg a 84 kg-os kötöttfogású birkózás döntőjében az egyiptomi Mohamed Gaber Ebrahimot.

10. nap

Nagy meglepetésre eddig Iráné a legsikeresebb kötöttfogású birkozó küldöttség miután az 55 kg-os és 60 kg-os súlycsoportot is az ő versenyzőik nyerték meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása