Szalay-Berzeviczy Attila:

Olimpiai fotónapló

...a nézőtérről

2012. szeptember 28. 15:22

London 2012 - 16. nap: London búcsúzik, jöhet Rio!

16. nap 

A férfiak maratonfutása, hagyományosan az atlétikai versenyek utolsó száma, amit az olimpia utolsó napján rendeznek meg.

16. nap

A 23 éves ugandai Kiprotich 38 km-nél ellépett két kenyai üldözőjétől és onnantól már nem is volt kérdéses, hogy kinek a nyakába kerül a legklasszikusabb olimpiai aranyérem.

16. nap

A Pekingi Olimpiai kosárlabda döntő visszavágójaként az USA ismét legyőzte a spanyolokat. A 107-100-as győzelem azt jelentette, hogy az amerikaiak hatból öt olimpiát nyertek amióta bemutatkozott Barcelonában a "Dream Team".

16. nap

Litvánia nyerte a Londoni Olimpia utolsó aranyérmét, amikor Laura Asadauskaite elsőként ért a célba a nők öttusa versenyében, megelőzve a britek és a brazilok pentatlonistáját.

16. nap

A harmincadik nyári játékok zárása után Londonban megkezdődik a számvetés és az elemzés, hogy mit is hozott a konyhára az olimpia és milyen hosszútávú pozitív hatása is lesz az országra nézve. Közben pedig valószínűleg a világ több városban is a pályázás és megrendezés gondolatával kezdenek játszadozni a brit főváros által megihletett politikusok és városvezetők.

16. nap

London valóban az elmúlt 20 év egyik legjobb és legszebb olimpiáját rendezte meg magasra téve a mércét Rio de Janeiro és mindazon városok számára, amelyek a jövőben fognak olimpiát rendezni. A NOB 2013 szeptemberében Buenos Airesben ül majd össze, hogy eldöntse, hogy a Madrid, Tokyo és Istanbul hármasból, ki rendezze meg a 2020-as játékokat.

16.nap

A magyar sportolók minden várakozást és elképzelést felülmúltak. Magyarország folyamatos hanyatlásának fényében senki nem gondolta, hogy a dicsőséges olimpiai szereplések napjai valaha is visszatérhetnek. Olyan nagy országokat vertünk meg mint Ausztrália, Spanyolország, Kanada, Hollandia, Japán vagy Lengyelország. Az ukránok 6 aranyérmet, a csehek 4-et, a horvátok 3-at, a románok 2-öt, a szlovének és a szerbek 1-1-et, miközben Szlovákia és Ausztria egyetlen egyet sem tudott nyerni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása